söndag 28 oktober 2012

Sköna söndag

Efter ännu en sömnlös natt var Perry och jag som två zombies imorse, bleka, trötta, illamående och irriterade. Inte bästa förutsättningarna för att det skulle bli en bra söndag, men det blev det som tur var. Jag gav mig ut på en 15-km joggingrunda kl 7.40 och det gjorde mig lite piggare, även om jag hade en vansinnig huvudvärk hela tiden och mådde lite illa. Vädret var dock sällsynt vackert, sol och -4 grader, och jag träffade förvånansvärt många som var ute och joggade. Det kan ju bero på att klockan egentligen var 8.40 och det är ju inte så förskräckligt tidigt för en morgonjogg. Det gick inte så fort idag men jag är nöjd att kroppen gick med på att springa trots att den är totalt utmattad och skriker efter sömn.

Lite nedvarvning på bryggan
 
Sen var det full fart hela dagen. Igår kväll hade Timothy bestämt att vi skulle gå till Blecktornsparken idag och så blev det. Vi packade ännu en gång med oss grillgrejer och vandrade iväg. Alla var påpälsade och för Samuel var det premiär för vinteroverall och vinterskor, vilket resulterade i ett obligatoriskt litet raseriutbrott i hallen vid påklädningen. Det brukar bli så när han ska ha på sig något nytt plagg eller skodon. Sen somnade han i vagnen och sov i nästan tre timmar vilket han behövde efter att varit vaken halva natten. Vi fick en härlig dag med Timothy i parken och solen värmde skönt. Vi grillade korv till lunch idag igen och drack varm choklad. Efter några timmar fick vi övertala en motvillig Timothy att följa med hem. Kl 16 skulle vi vara i Bromma hos goda vänner.
 
Så snabbt hem och byta om, baka en kladdkaka och fixa iordning lite innan det var dags att kasta oss i bilen. Timothy somnade påvägen och Samuel höll låda som vanligt. Det blev en lyckad kväll trots att vi var supertrötta. Timothy lekte med sin jämnåriga kompis Johannes. De lekte brandmän, Johannes och hans bror har en jättefin våningsäng som ser ut som en brandbil. Därtill har de en brandmanstång, brandmanskläder och hjälmar. Sen var det tjuv och polis och båtbygge. Vi blev även inbjudna att se på teater, en mycket spännande föreställning som hette "En stökigt kväll i Västerås". Våra vänner har bott i Italien och var nyligen där på semester så de björ på en god italiensk soppa till middag tillsammans med bruchetta och italienskt vin. Därefter kladdkaka och glass och sen gott kaffe och italiensk choklad som avslutning. Som vanligt går tiden alldeles för fort när man har trevligt och strax före kl 19, vintertid, var vi tvungna att åka hem. Killarna höll sig vakna i bilen men slocknade sen på nolltid i sina sängar. Nu är det dags för mig o Perry att göra detsamma.
 
Johannes och Timothy har byggt en båt
 
Killarnas fina brandbilsäng


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar