lördag 11 augusti 2012

Lördagsutflykt

I natt var det fullt ös utanför vårt hotell. Bronsmatchen i fotboll i OS mellan Japan och Sydkorea sändels på storbilds-TV utanför City Hall, vilket ligger precis utanför vårt hotell. Det var tydligen en prestigematch och engagemanget var stort. De byggde upp läktare och en gigantisk TV hängdes upp igår. Vid halv-fyra i natt började folkfesten och jag vet inte hur länge den höll på, måste ha somnat framåt småtimmarna. Sydkorea vann med 2-0 och tog OS-brons, duktigt. I förmiddags när vi gick ut för att äta frukost syntes dock inte ett spår av kvällens evenemang, allt var undanplockat och städat.

Idag skulle vi åka till en park som ligger längs med Han-floden. Där skulle det, enligt AC, finnas flera lekparker och en utomhuspool. Det var 33 grader och lite mulet i förmiddags så vi tänkte att vi nog skulle orka med att vistas utomhus några timmar. Det visade sig dock vara ca 4 km från tunnelbanestationen till lekplatserna och utomhuspoolen. Timothy som inte fått springa fritt på en hel vecka var som en kalv på grönbete trots värmen. Han sprang och sprang och svetten rann om honom och tröjan blev helt blöt men han var så glad.

Det blev några pit stops på vägen och efter drygt en timme kom vi fram till badet och då var lyckan total. Efter att jag investerat i en badmössa åt Timothy hoppade han direkt i plurret, bara för att några minuter senare tvingas upp av badvakterna. En gång i timmen skulle de ha rast och jag förmodar att poolen skulle renas, för då var det badförbud i 15 minuter. Sen fick alla hoppa i igen. Efter viss tvekan föll även Perry för frestelsen att få lite svalka. Han gick och köpte badbyxor och badmössa och hoppade i. Jag försökte hitta skugga och jaga parasoll utan framgång och höll nästan på att få värmeslag för helt plötsligt blev det gassande sol. Som vanligt var det ordning och reda på koreanerna. Tre badvakter övervakade varje pool. Det är tvång att ha badmössa och har man inte det börjar badvakterna vissla på dig eller ropa i en megafon och pekar på huvudet. Ingen hoppar bomben i poolen, skriker eller springer på kanten. Majoriteten av tjejerna sätter på sig högklackade skor när de ska förflytta sig på land, allt för att få längre och snyggare ben och är fullt sminkade i poolen (de doppar aldrig huvudet). Ska man vara fin får man lida pin!

Efter ca 2 timmars badande med paus för lunch var det dags att bege oss till hotellet. Timothy fick en glass för att han varit så himla duktig på att simma och det var första gången sedan vi kom till Seoul som han åt upp en hel glass. Jag trodde aldrig att jag skulle bli glad över att han äter glass, men sen vi kom hit har han ätit dåligt vilket påverkar orken och humöret negativt. I kombination med värmen och tidsomställningen kan det leda till en riktig härdsmälta. Så nu har vi lärt oss och försöker få i honom nåt litet varje timme, det må vara kex, frukt, glass, smoothie, nötter, iste eller till och med en liten godisbit, bara han äter nåt alls så han får lite energi.


Vi tog en taxi tillbaka till hotellet, det är billigt att åka taxi här och det är skönt att sitta i en sval bil även om trafiken är ganska seg. Efter en dusch och en liter apelsinjuice piggnade även jag till och nu är det snart dags att gå ut och äta middag. Dålig nattsömn plus att vi inte har sovit middag idag innebär nog tidig sänggång. Imorgon ska vi börja packa och lagra sömn :). På måndag ska vi hämta Samuel och sen vet vi inte när vi får sova ordentligt nästa gång igen.
 

Perry o Timothy vid Han-floden. Vi gick ända bort förbi bron

Seoul från Han-flodens södra sida

Första bron vi passerade på vår långa promenad

Badpojkar i badmössor

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag ni haft med badet! Och Timothy har varit superduktig och orkat gå så länge. Kramisar.

    SvaraRadera
  2. Låter som en underbar dag!! Kramis

    SvaraRadera
  3. Det är underbart att få vara med på er resa.
    Kram Helena

    SvaraRadera