måndag 27 augusti 2012

Curry nam-nam

Igår var vi hos Timothys kusiner i Alsike och hälsade på. Det är alltid lika trevligt att vara där och Timothy och den jämngamla kusinen Edvin brukar börjar leka direkt. Igår fick Timothy träffa Edvin och Antons kaniner för första gången och det var spännande. Snövit och Klippan fick komma in en stund och killarna gosade med dem i soffan.

Timothy och Edvin med Klippan och Snövit


När vi steg in genom dörren till deras hus lade vi alla tre märke till att det luktade väldigt gott. Timothy kommenterade till och med att det luktade god mat. Erik och Maria var i full färd i köket och jag undrade lite om de glömt bort att vi bara skulle fika. Efter en stund fick vi reda på att det var äppelpaj på gång. Jag blev lite förvånad eftersom jag tyckte att fruktbitarna i pajformen mer liknade nektariner, men tänkte att äpplena kanske är stekta i råsocker eller nåt. Doften av orientalisk krydda, närmare bestämt curry, dröjde sig dock kvar i köket och jag tyckte nästan att den tilltog när pajen åkte in i ugnen. Men ingen av oss kommenterade saken.

Pajen gräddades, kom ut ur ugnen, beströddes med hackad mörk choklad, åkte ut på kylning och sen fram på bordet. Den såg fortfarande väldigt gul och fin ut, vi frågade lite försynt vad det var i pajen och de svarade kanel o socker. Vid första tuggan besannades dock våra misstankar. Istället för kanel hade Maria råkat ta curry. Curry och äpplen funkade ganska bra ihop men curry och vaniljsås var ingen smaksensation direkt. Vi gav det i alla fall ett försök men sen skrapade vi av degen och åt den tillsammans med glass och vaniljsås och det var jättegott. Barnen tyckte att det hela var jättekomiskt och skrattade medan de åt sin glass med chokladsås. Vi vuxna tyckte också att det var rätt kul, även om det var synd på pajen. För det var ingen vanlig enkel smulpaj utan en mer avancerad som säkert skulle smakat alldeles underbart med kanel istället för curry.

Äppelpaj med curry


På kvällen åkte vi och hämtade thaimat, de har ingen indisk restaurang i Knivsta annars hade det nog blivit nåt med curry :), innan det var dags för oss att åka hem till Stockholm.

Samuel höll igång till kl 22 och vi undrade hur vi skulle få honom i säng. Men han somnade snabbt när vi gick och la oss och sov till tjugo-över-9 imorse. Jag skjutsade Timothy till förskolan, bara 12 grader varmt ute och riktigt ruskigt höstväder med regn och blåst. Idag är det fotografering på förmiddagen och sen kommer farmor och farmfar och hämtar Timothy efter lunch. De ska gå på museum i eftermiddag och sen ut och äta middag ikväll. Perry och jag ska till läkaren med Samuel och fixa lite ärenden. Idag är det provtagning och det blir nog inte så kul.

1 kommentar:

  1. Stackars Maria och curry! Vad roligt Timothy ska ha med fammo och fafa, hoppas det går bra hos läkaren med Samuel. Kram!

    SvaraRadera