tisdag 16 juli 2013

Hemma bra men borta bäst

Så sjunger Sean Banan och så brukar Timothy säga rätt ofta fast jag vet inte om han menar det. I söndags var det i alla fall fyra rätt vemodiga personer som satte sig i en fullt lastad bil och körde mot Visby för att ta färjan till Nynäshamn. Veckan på Gotland var underbar och vi hade gärna stannat ett tag till. Men allt roligt har ju ett slut och jag har ju ytterligare fem sköna semesterveckor kvar. Påvägen till färjan stannade vi på LEVA-kungslador strax utan för Visby. Där åt vi en fantastiskt god middagsbuffé, lekte i naturlekparken och tittade även på fina ekologiska hus. Vi blev lite sugna på att bygga ett sånt på landet.

Resan gick ok, det var fullt med trötta barn ombord på båten så våra killar skiljde sig inte från mängden på nåt sätt. Båda höll sig vakna tills vi la till i Nynäshamn kl 22.25, men sen somnade de ganska snabbt i bilen. Vi körde till sommarstugan, via lägenheten för att kolla posten och hämta några grejer, och kom fram strax före klockan ett på natten. Men det var det värt, för att få vakna till fågelsång och strålande solsken. Timothy sprang direkt och lekte med Olle och Emmie, de hade inte sett varandra på flera veckor så det blev ett glatt återseende. De badade halva dagen och lekte och hoppade studsmatta till sena kvällen.

Efter en lugn träningsvecka slog jag till med ett litet kombo-pass; 1500 m simning och 33 km cykling. Det kändes helt ok även om jag blev rätt trött och kall av simningen. Det tog lite tid att få av sig våtdräkten men sen gick det bra att få på sig cykelgrejerna. Det kändes lite naket att cykla i linne och korta tights och utan strumpor, men det var så varmt i luften att det funkade bra. Kläderna torkade väldigt snabbt också.

På kvällen hade vi grillknytis hos oss med alla grannarna. Vi var 10 vuxna och 8 barn så det var full fart. Vi grillade, drack bubbel i solen och hade oförskämt trevligt inpå småtimmarna. En bra start på vår vistelse på landet. Nu ska vi bara vara här, fixa lite i stugan och framför allt ta det lugnt och umgås med familj och vänner. Barnen trivs så bra här och det påminner mig om somrarna jag tillbringade här när jag var liten. Då var det alltid fint väder, vi badade oavbrutet samt fikade och åt glass i alla stugor.  

Så nu när vi väl är här känns det helt ok även om Gotland var jättebra. Det enda tråkiga var att Timothy tappade bort sina gosedjur sista dagen, två kaniner och en liten mus är spårlöst försvunna. De trivdes säkert lite för bra på Gotland.

Den lille och havet

LEVA-hus

Saknar sin kompis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar