onsdag 23 maj 2012

3+1=4

Idag kom SAMTALET! Efter bara 2,5 månaders väntan kom samtalet från Adoptionscentrum. Vi har blivit föräldrar till en liten pojke. Lillebror fyller 1 år idag!

Vi skyndar oss till Adoptionscentrums kontor för att hämta bilderna på vår son och lillebror och känslan är lika surrealistiskt som förra gången. Vi sitter ensamma i ett rum och på bordet ligger det tjocka, vita kuvertet och bara väntar på att öppnas. Försiktigt öppnar vi det och finner snabbt bilderna. Vi vågar knappast titta på dem, tillslut vänder vi dock på bunten och där är han. Han ser rund och glad ut. Han ser stor ut tycker jag, men vet samtidigt att en 1-åring är ganska liten. I dokumenten står det att han är en glad och pigg liten kille som är nyfiken och tycker om människor. Och vi tackar vår lyckliga stjärna för att vi ännu en gång verkar ha haft en sån enorm tur, precis som alla andra föräldrar tänker om sina barn.

Och nu, nu börjar den riktiga väntan. Vi vill såklart åka och hämta honom på en gång. Men först måste han få ett pass och utresetillstånd. Detta kan dröja mellan 1-6 månader. Så nu är det bara att snällt fortsätta vänta. Vi vet att det är såhär det går till och vi kan bara hoppas att vi inte blir den familjen i statistiken som måste vänta 6 månader. Förra gången tog det ganska precis 2 månader och jag hoppas det blir samma den här gången.

Men som sagt, den som lever får se. Nu finns det ingen turordning längre utan barnen kan hämtas så snart alla resedokument är klara. Vi får hoppas vi har tur igen, bara en gång till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar